fbpx
Начало » България » Среща с две пълни отличнички от матурите след 12 клас

Среща с две пълни отличнички от матурите след 12 клас

  • bobi
  • 07 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Среща с две пълни отличнички от матурите след 12 клас
„Имам отличен по математика, защото имах първоначално много добра подготовка по математика, аз съм с такъв профил в гимназията“, каза в „Хоризонт до обед“ Йоана Тодорова от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“, пълна отличничка след матурата и по избор по математика.

„В НПМГ много се набляга по математика, това ми даде добрата основа, аз учех в профил „Математика и информатика“, а се готвехме за нивото на трудност като за Софийския университет и матурата не ми беше трудна, освен притеснението, че си на държавен зрелостен изпит. Аз съм се сблъсквала с този формат на изпит, изискват се разбира се, усилия и воля за да се готвиш за матура по математика“, разказа още Йоана.

„Много зависи и как учителят ще те завладее, трябва и да можеш да мислиш извън рамките, да потече мисълта ти. Аз искам да уча „Устойчиви иновации“, в Холандия в Техническия университет в Айтховен, каза още бъдещата студентка.

„Не съм се готвила с частни уроци, като разчитах на обучението в училище и на самостоятелна работа, правех предишни матури от предни години, но аз имам голям интерес към литературата“, коментира в „Хоризонт до обед“ Божидара Димитрова от Немската гимназия в столицата, тя е с пълна шестица по български език и литература.

„Кандидатствах психология във Университета във Виена, в края на август ми престои изпит там“, посочи Божидара.

По дадни на Министерство на образованието гимназията с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ в София води класацията на училищата с най-добри резултати на изпита по български език и литература. Следват ги 91-а немска езикова гимназия “Проф. Константин Гълъбов“ в София и Първа езикова гимназия във Варна. В първата петица по региони традиционно са София град, Смолян, Варна, Пловдив и Габрово. Положителна тенденция отбелязват Варна, Шумен, Кърджали, Търговище и Силистра.

Източник: БНР

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top