fbpx
Начало » Любопитно » 15 септември идва! Вадете новите дрехи и телефони!

15 септември идва! Вадете новите дрехи и телефони!

  • bobi
  • 13 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за 15 септември идва! Вадете новите дрехи и телефони!

Училищен звънец. Класната ръководителка очаква в колона по двама учениците, които с радост влизат в класната стая. Всички са с раници на гърба и с цвете в ръката. Оставят прилежно цветето на бюрото, поздравяват учителката и заемат своето място. Учителката застава пред дъската и държи слово. Учениците слушат внимателно и дружно ръкопляскат. Вълнуват се. Утре започват занятия. Ех, колко красиво е било в миналото!

В днешно време нещата са малко по-различни. Истерията е по моловете. Тече трескава подготовка. Всеки избира своя тоалет. Цяло лято сме се пекли, ходили сме на фитнес, били сме много готини, случило ни се е най-щурото лято, за което всеки мечтае – време е да го покажем на всички. За целта влизаме в мола. Все пак по дрехите посрещат… и по дрехите изпращат. Не се изисква интелект. Хубаво е да се облечем модерно. Нека покажем социалния статус. Той винаги е вървежен. Имаш нови дрехи – от готините си. Идваш със старите дрехи и без прическа – отиваш в групата на задръстените.

Затова първо в мола, оттам в яката компания. За момчетата е лесно – едни маратонки, дънки и ризка и са готови. Преди време всички търсихме да вземем най-цветната тениска. Вече са модерни ризите. Ризите показват класа. Те са за класните момчета. Тези, които показват, че са улегнали, но много готини. Спортно-елегантни. По душа са момчета, но по социален статус мъже. Ризата показва, че вече не си момченце. Момичетата обичат силни и елегантни момчета. Но не се обличайте в костюм. Тогава ще сте „пингвин“. Хубаво е да бъдете с готина ризка, скъсани дънки и маратонки или лачени обувки. Зависи за какво ще ви стигнат парите. При всички случаи е хубаво да сте елегантни. Но внимавайте – прекалената елегантност ще ви превърне от „играч“ в „загубеняк“.

За момичетата вече идва сложната част. Няма как да минат само с едни дънки. При всички случаи дънките са само за пазаруване в магазина и евентуално кварталното кафе. Хубаво е да бъде някоя рокля. Скъпа, но не претенциозна. Все пак не сме на бал. Естетически красива , но не и прекалено официална. Момичето трябва да покаже, че тя просто си има такива дрехи и че е сложила нещо набързо, макар че се е готвила с дни и е обиколила всичките молове. Обувките задължително да са в съчетание с роклята. Иначе после ще говорят за нея с месеци как е дошла с тези гадни обувки. След това се започват маникюри, педикюри, фризьори, гримове и още стотици приготовления. След като сме готови е хубаво да намерите някое готино момче, което да ви закара с кола. В краен случай – такси. В никакъв случай не викайте баща си да ви закара в семейното комби. Ще ви спукат от шеги. Всеки следи с какво идвате.

Като се видите със съучениците, приказвайте с тях, но не прекалено много. Един важен човек не може да приказва с всички и да отделя внимание на тълпата. Все пак важните хора са заетите хора. Постоянно цъкайте в телефона и изпращайте съобщения на хората. Трябва да покажете, че сте много търсени и че не ви оставят на мира, както се казва: „подпалват ви телефона“, защото вие сте център на света.

Най-важното правило при разговорите със съучениците – на въпроса „Как изкара лятото?“ да отговорите, че е било невероятно, страхотно, щуро, любовно, немислимо и въобще е било най-якото лято в живота ви. Няма значение, че цяло лято сте гледали сериали и сте ходили за 7 дни с вашите до Синеморец. Това никой не го знае. Във фейсбук качвате други снимки и се тагвате от други места. Трябва да се поддържа илюзията, че вие сте най-готиното човече в училище. Ако чуете и от друго място, че и някой друг си е изкарал толкова яко като вас, покажете непукизъм. Вие сте над тези неща. Задръжте яда си вътре в себе си. Просто кажете едно „Може.“ и продължете напред.

В най-идеалният случай е да сте успели да измолите вашите за нов телефон. Хубаво е да бъде скъп модел, иначе ще бъде доста неловко да го изкарвате непрестанно. Ще трябва да се криете с него и да се чувствате подтиснати постоянно. Колкото по-скъп телефон, толкова по-голямо спокойствие и рейтинг ще си осигурите в училище. Но понякога и без хубав телефон може да минете. Не е задължително правилно, само препоръчително.

За финал, нека не забравяме, че все пак основното задължение на училището е образованието. Социалните контакти са много важни, понякога са абсолютно жизнени, но всеки ученик има задължения, а те са свързани с неговото образование и развитие като личност. Не винаги учениците в нашия клас са най-готините, нито учителите са тези, които желаем, но ученето ще ни даде знания, които ще са ни от полза. В много от областите в живота е задължително да бъдем интелигентни и знаещи, а първата стъпка е училището.

Автор: Борислав Борисов /Bobby/

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top