fbpx
Начало » България » Френската гимназия в София се разраства с нов учебен корпус и спортна зала

Френската гимназия в София се разраства с нов учебен корпус и спортна зала

  • Даниела Стоянова
  • 25 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за Френската гимназия в София се разраства с нов учебен корпус и спортна зала

Строящият се четириетажен учебен корпус на Френската гимназия в София вече е конструктивно завършен. Предстои покриването на физкултурния салон и санирането на сегашната сграда, както и обновяване на отоплителната и ВиК система. Целият проект се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 като общата стойност е 5.3 млн.лева.

Физкултурният салон ще е с баскетболно игрище като залата ще може да се дели в средата, за да се ползва едновременно от два класа. Предвижда се и монтиране на подвижни подиуми със седалки за определени събития.

С новия учебен корпус елитното училище ще има още 11 класни стаи и ще може да премине на едносменен режим на обучение. Това обаче ще стане най-рано през есента на 2022 г., когато строителните работи трябва да приключат. Те започнаха на 12 август 2020 г. и продължителността им трябва да е 700 дни. Изпълнител на обекта е „Булстрой груп“ ЕООД. Действащата сграда на Френската гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ е построена през 1961 г.

Реализацията на сегашния проект на арх.Няголов, изготвен през 2014 г., трябваше да започне през 2017 г., но се отложи. През 2020 г. Столичната община пренасочи 1 млн.лева от парите към ремонт на уличната мрежа с мотива, че още се бави изборът на фирма изпълнител.

 

https://www.dnevnik.bg/

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top