fbpx
Начало » България » Британско училище в София – Училище на бъдещето!

Британско училище в София – Училище на бъдещето!

  • Lyubina Panayotova
  • 17 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Британско училище в София – Училище на бъдещето!

Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ или „British School Overseas”, регистрирано с уникален регистрационен номер (Unique Registration Number – URN) 142484 към министерство на образованието в Обединено Кралство Великобритания .

Училището е акредитирано от изпитния борд към университета Кеймбридж и учениците следват британски образователен модел в направленията детска градина (2 – 5 год.), начално и средно образование (3 – 16 год.). Учениците в колежа следват International Baccalaureate (IB) Diploma Programme в последните две години от образованието си – 16-18 години.

Британско училище в София е акредитиран член на Съвет на Международните Британски Училища (COBIS) и Европейски Съвет на Международните Училища (ECIS).

След появата си през 2009 год. и в отговор на нуждата от висококачествено международно признато образование в България, Британско училище в София въведе няй-новите и иновативни методи в преподаването. През годините в методиката на преподаване бяха въведени International Primary Curriculum (IPC), Thinking Based Learning, Habits of Mind, Concept Based Learning и Apple Interactive School.

Благодарение на програмата Apple Interactive School, училището се превърна в единственото в България, в което активно се използват iPad-и в обучението и изключително се набляга на изучаването на MAC OS.

През учебната 2018 – 2019 год. в Британско училище в София учат 300 деца на възраст 2 – 18 год. от 42 различни националности. Екипът на училището е съставен български и чуждестранни преподаватели от 8 националности.

Целта и амбицията на екипа на Британско училище в София е да подготвя учениците за утрешния ден, за високо конкурентният свят, с който те ще се сблъскат и да бъдат подготвени да посрещнат и да се справят с всяка трудност по пътя към успеха.

 

Детска градина

В детската градина към Британско училище в София се следва програмата на Кеймбридж за обучение в ранна детска възраст – Cambridge International Early Years Programme. Тази програма дава възможност децата да започнат да получат висококачествено образование още от ранна възраст. Преподавателския подход следва световните стандарти на най-добрите международни програми като International Early Years Curriculum (IEYC) и Jolly Phonics. Използването на тези методики в образователния процес позволяват децата да разкрият не само академичния, но и креативния си потенциал, да развият по-добре представата и разбиранията си за околния свят. Безопасността и щастието на децата е сред основните цели на екипа на детската градина към Британско училище в София. Всяка група в детската градина има по двама преподаватели както и домакин, който се грижи за ежедневните нужди на децата. В детскта градина има целодневно медицинско обслужване.

 

Начално училище и прогимназия

Британско училище в София е единственото училище в България, което следва британски образователен модел. Училището е акредитирано от изпитния борд към университета Кеймбридж и следва неговите програми за начално училище и  прогимназия, съответно Cambridge Primary Checkpoint и Lower Secondary Checkpoint. Британско училище в София е акредитирано от Съвета на Британските Международни Училища (COBIS) и Европейски Съвет на Международните училища (ECIS). В учебния план на учениците от 6 до 14 годишна възраст са въведени най-добрите международни програми за учене, развиване на мисленето и креативността в учениците – International Primary Curriculum (IPC), Jolly Phonics, Habits of Mind, Thinking Based Learning Programmes и Concept Based Learning. Учениците започват да изучават модерен чужд език на 8 годишна възраст и имат възможността да избират между испански, френски или немски. Новите технологии и иновациите са неизменна част от училищния живот и академичния процес в училището – учениците изучават Информационни и комуникационни технологии, Дизайн и Технологии – Лего, Роботика и Дигитално рисуване като комбинират работата си с Windows и Apple операционни системи.

 

Колеж

Колежът към Британско училище в София е акредитиран от изпитния борд към университета Кеймбридж и следва International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) във възрастова група 14 – 16 години. Колежа има и акредитация от International Baccalaureate Organization за IB Diploma Programme във възрастта 16 – 18 години. Британско училище в София е акредитиран член на Съвета на Британските Международни Училища (COBIS) и Европейски Съвет на Международните училища (ECIS).

IB Diploma Programme цели да развие в учениците интелектуални, личностни, емоционални и социални умения в учениците, които те да използват не само в образованието си, но в кариерното си развитие и израстване. Целта на програмата е учениците да бъдат конкурентни и потготвени за постоянно променищият се глобализиран свят. IB Diploma Programme е призната от водещите световни университети в Англия, Америка, Германия, Франция и по целия свят. Предимствата на IB Diploma Programme пред останалите програми в тази възраст са безброй. Учениците успешно преминали и завършили IB Diploma Programme имат отлични академични познания, практически умения, познание за живота, чувство за етика и морал.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top