fbpx
Начало » България » Социално слаби ученици ще получат лаптопи на стойност 1 милион лева

Социално слаби ученици ще получат лаптопи на стойност 1 милион лева

  • bobi
  • 02 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Социално слаби ученици ще получат лаптопи на стойност 1 милион лева

Лаптопи на стойност 1 милион лева за общините осигуряват от Министерството на труда и социалната политика. Целта е техниката да помогне на децата, ползващи социални услуги, за да участват пълноценно в дистанционната форма на обучение.

Таблетите и лаптопите са за ученици от 1 до 12 клас. По програмата могат да кандидатстват всички общини с проектни предложения до 15 юли.

Крайната задача е преди началото на новата учебна 2020-2021-ва година децата, които са в центрова за настаняване от семеен тип или в домове за деца лишени от родителски грижи да получат новата техника и да не се притесняват за новата учебна година.

Общините също така могат да получат и средства за принтери, рутери и за заплащане на интернет в сградите до края на тази календарна година. Така децата от услугите няма да изостават от учебния процес.

Междувременно тази седмица ще бъдат раздадени 157 таблета, закупени с дарения от лични средства на учени от БАН. Ще ги получат децата от центровете за настаняване от семеен тип в областите Видин, Враца, Монтана.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top