fbpx
Начало » Бакалавър » Софийският университет ще приема с оценки от матурите

Софийският университет ще приема с оценки от матурите

  • bobi
  • 18 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Софийският университет ще приема с оценки от матурите

За учебната 2020/2021 г. в Софийския университет ще се държат само 3 кандидатстудентски изпита – по математика, по химия и по биология. С биология и химия се кандидатства за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, а с Математика-II – в специалностите във Факултета по математика и информатика, Физическия факултет и Стопанския факултет.

В 116 от общо 118 бакалавърски програми Алма Матер ще признава оценките от държавен зрелостен изпит в средното училище и общия успех от дипломата като конкурсни за кандидатстване. Това следва от промени в Правилника за приемане на студенти за новата учебна година, приет от Академичния съвет на СУ.

За пръв път в историята на специалност „Право“ в Софийския университет няма да се държи кандидат-студентски изпит. За класиране за прием ще се зачитат оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование.

ТРИТЕ ИЗПИТА

Кандидатстудентските изпитите ще се проведат както следва:

Химия – от 9.00 часа на 14 юни 2020 г.;

Биология – от 9.00 часа на 20 юни 2020 г;

Математика II – от 9.00 часа на 21 юни 2020 г.

Кандидат-студентите, които до този момент не са подали заявления за явяване на изпит, могат да се регистрират до 10 юни 2020 г. единствено чрез електронизираната система на СУ.

Подалите заявления за отменени кандидат-студентски изпити ще бъдат обезщетени чрез електронно генерирани поименни ваучери с левовата равностойност на заплатената такса.

Електронните ваучери могат да се използват като средство за заплащане на такси за подаване на заявления за явяване на кандидат-студентски изпит или за подаване на документи в електронизираната система. Средствата от неизползваните електронни ваучери ще бъдат възстановени след края на кампанията.

Кандидат-студентите се регистрират за класиране от 22 юни до 3 юли 2020 г. чрез електронизираната система на университета.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top