fbpx
Начало » България » Снежна ваканция за училища в цялата страна

Снежна ваканция за училища в цялата страна

  • bobi
  • 23 февр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Снежна ваканция за училища в цялата страна

Заради усложнената зимна обстановка редица училища в страната затварят врати. Непрестанният снеговалеж и вятър затруднява почистването на много пътища в няколко общини у нас. Достъпът до школа и забавачки е невъзможен, поради което учебните занятия са преустановени.

В община Лозница учениците излизат в дървена ваканция до сряда включително. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира учебният материал, обясни началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков.

На училище, само днес, няма да ходят три села в община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.

Без учебни занятия в понеделник остават и четири училища в Русенска област. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е успял да стигне училищният автобус, лошо е положението и в Сваленик. В Семерджиево пък занятията са намалени, заради прекъсване на тока.

Стопираха учебните занятия за 3 дни във всички школа на територията на община Оряхово. От администрацията на града са сигнализирали до регионалното управление на образованието за невъзможността да бъдат извозени децата до училище. Тежко е положението и в местното село Селановци, където на много места бе прекъснато и електрозахранването.

Заради влошената метереологична обстановка днес и утре са отменени още учебните занятия в осем учебни заведения на територията на две силистренски общини – Тутраканска и Главинишка. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.

Училищните ръководства на средното училище „Христо Ботев”, началното „Васил Левски” и основното „Васил Априлов” в село Рабиша – община Белоградчик, разпуснаха учениците в двудневна снежна ваканция.

От утре също в рамките на два дни ще бъдат преустановени учебните занятия и в училищата в община Дулово.

Училища в две общини в област Шумен също затварят врати заради лошото време.

В община Венец зимната обстановка е усложнена. Заради навявания е затруднено движението, затова част от учениците, които пътуват от населените места до училище „Н. Й. Вапцаров“ в общинския център, не са успели да дойдат. Затова учебният процес се преустановява до сряда.

Кметът на Каолиново Нида Ахмедов обяви за неучебни 27 и 28 февруари за всички училища на територията на общината. Забавачкие пък няма да работят до 2 март.

Училища във Варненска област също обявиха дървени ваканции. Със заповед на кмета на Суворово Павлин Параскевов вторник и сряда са обявени за неучебни дни за учениците в града и в Чернево и Николаевка. Очаква се ваканции да бъдат обявени и в общините Аксаково и Вълчи дол.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top