fbpx
Начало » Бакалавър » След СМГ ги чакат в САЩ, Франция и Великобритания

След СМГ ги чакат в САЩ, Франция и Великобритания

  • bobi
  • 01 юни 2023
  •  Коментарите са изключени за След СМГ ги чакат в САЩ, Франция и Великобритания

Ученици с брилянтни математически (и не само) способности гостуваха в „Радиокафе“ заедно с директора на своето училище (СМГ), за да разкажат за увлеченията по природните науки, за постиженията си от олимпиади и други състезания за знания, както и за плановете си за образование и реализация.

Петър Жотев е приет да учи природни науки в Кеймбридж, но след Брекзит таксата е висока за българските стандарти и на момчето се налага да набира средства с платформата за дарения и каузи Подкрепи.бг.

Засега Петър иска да бъде учен и да работи в университет, но след 4 години кой знае докъде ще се насочи погледа и интереса му.

Илияс Номан иска да се занимава с математика и в бъдеще. Кандидатствал е в САЩ, приели са го на няколко места, но той е избрал световноизвестния Масачузетски технологичен институт.

Иван Тагарев ще учи математика, физика и информатика във Франция, благодарение на фондация „Митко Балкански“.

„Огромно удоволствие е да работиш с будни и мотивирани млади хора. В училище като СМГ за всеки педагогически специалист е много благодатно да работи, защото може да се разгърне като творец и да даде най-доброто от себе си в едни прекрасни условия – отбеляза пред БНР-Радио София директорът на математическата гимназия д-р Антоан Тонев. – Разбира се, има предизвикателства – когато работиш с толкова мотивирани ученици, с толкова будни деца, трябва да даваш максимума от себе си.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top