fbpx
Начало » България » Скандал с училищното настоятелство на СМГ стигна до Цацаров

Скандал с училищното настоятелство на СМГ стигна до Цацаров

  • Milena Uzunova
  • 27 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Скандал с училищното настоятелство на СМГ стигна до Цацаров

Нов скандал и напрежене около СМГ. Родители сезираха прокуратурата за злоупотреби в училищното настоятелство. Сигналът до главния прокурор е внесен на 25.09. от един от членовете на настоятелството и е подкрепен от още 12 родители.

„Целият проблем възниква от начина, по който се управлява училищното настоятелство. Със сумите, които постъпват в настоятелството, се осигурява допълнителен доход на преподавателите, а с останалата част от парите се финансира участието на децата в различни състезания“, посочи Станислав Бояджиев, който подава сигнала.

Той сигнализира за проблема след състезание по математика в Созопол, за което училищното настоятелство не поема разноските на учениците, а таксите заплащат самите родители. По думите му обаче е установено, че се осребряват пари, които не би трябвало.

„Опитахме да направим вътрешна проверка, но ни бе отговорено с мълчание. Нямаме време за губене, принудени сме да се обърнем към компетентните органи“, категоричен бе родителят пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че липсва информация кои състезания, с колко пари и защо ще бъдат финансирани. Според Бояджиев е изключително притеснително, че членовете на настоятелството са около 62-ма, но самото ръководство ги държи в абсолютно неведение за случващото се.

„Състезанието струваше 273 лева на дете. Парите винаги са били давани на ръка, разписка не съм получила. Винаги съм искала да знам до каква степен родителите финансираме участието на децата и с каква сума настоятелството подпомага отборите“, коментира майка на дете от гимназията, която също е член на училищното настоятелство.

Родителите бяха категорични в предаването „България сутрин“, че обществените средства трябва да се разходват само под граждански контрол.

Източник: Bulgaria On Air

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top