fbpx
Начало » България » Ситуацията с училищата в София ще се следи изкъсо

Ситуацията с училищата в София ще се следи изкъсо

  • bobi
  • 04 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ситуацията с училищата в София ще се следи изкъсо

Големите ученици се връщат в класните стаи. За присъствено обучение в училищата в страната, за две седмици, от днес се връщат учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас

„Децата се връщат на училище при една безопастна и спокойна среда. Мнозинството от учениците искаха да се върнат в клас. За тях общуването е нещо естествено“, заяви пред БНТ началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева.

Малко над 1000 са карантиниратните деца. След връщането на малките деца тази бройка се покачи плавно, разкри още тя.

„Към този момент регионално управление е разрешило на 1700 ученици да учат дистанционно“, допълни Ваня Кастрева.

„Много е важна самодисциплината и дисциплина, така че родителите да не пускат деца със симптоми на училище“, коментира Кастрева.

„Няма пречка да има занимални за децата, стига всички предписания да са спазени“, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в София-град.

Ситуацията с училищата в София ще се следи изкъсо и заради високата заболеваемост. В София има много струпване на население, отвориха се молове и фитнесите – тук общуването е активно, разкри Ваня Кастрева.

Тя допълни, че от 17 000 учители до момента са тествани над 2 000. Ваксинираните учители са над 500. Но преди да се сложи ваксината, е добре първо да има тест.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top