fbpx
Начало » България » Системен тормоз над ученик във Варна

Системен тормоз над ученик във Варна

  • bobi
  • 04 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Системен тормоз над ученик във Варна

Родители на дете от 5 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се оплакаха, че синът им е системно тормозен от друг ученик в същото училище.

Преди няколко дни детето е получило сериозна травма на главата. Родителите дори са извадили медицинско свидетелство. По думите им въпросният петокласник е нападал и други деца от класа.

„Нападението е станало по време на час по физическо. Преди две седмици същото дете е хвърлило бутилка по моето. Веднага е уведомена класната ръководителка и още на следващия ден е проведена среща с психолога на училището. Увериха ни, че повече няма да има повече такива случаи. Вече се страхувам за живота на сина ми”, разказа пред Нова телевизия майката на пострадалия ученик Камелия Нарлева.

Родителите на детето смятат, че програмите за превенция на насилието и работата с психолозите явно не дава резултат.

„Вероятно мерките, които са заложени в тези програми не работят в желаната степен. В този смисъл аз бих искал да попитам има ли клауза, която предполага промяната на тези мерки така, че да осигури по-голяма сигурност за нашите деца”, заяви бащата на пострадалия ученик Юлиян Нарлев.

Директорът на учебното заведение Дарина Димитрова обаче твърди, че не е чувал за други подобни инциденти.

„Вследствие на действията на учителя са прекратени последващи проблеми между децата. Проведе се разговор със зам.-директора на училището”, каза тя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top