fbpx
Начало » България » Синдикат „Образование“ искат да отпаднат матурите за 4-ти клас

Синдикат „Образование“ искат да отпаднат матурите за 4-ти клас

  • bobi
  • 16 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Синдикат „Образование“ искат да отпаднат матурите за 4-ти клас

Според синдикат „Образование“ електронното обучение не е подходящо в предучилищната и начална степен на учениците до 4 клас заради възрастовите особености на деца и ученици и специалните образователни приоритети. Затова исканията на синдиката са да отпаднат „малките матури“ – външното оценяване след 4-ти клас и да няма повтаряне на класа, ако детето не може да покрие минимума от социализация и възпитание.

След проверка на синдиката много от учителите в детските градини ще останат без платен отпуск следващите три месеца. Поради тази причина някои от учителите ще бъдат в принудителен неплатен отпуск, а някои от тях няма да се върнат в образователната система.

Друга статистика показва, че 75% от детските учители бяха лишени от авторитетното плащане за 24 май, а други я получиха в силно редуциран размер.

Подготвя се и писмо до кметовете на общини да договорят допълнителен платен отпуск от 10-20 дни заради сложната обстановка от извънредната ситуация. Кметът на град Пловдив Здравко Димитров подписа със синдиката за допълнителен платен отпуск за учителите в детските градини.

И все пак, положителното дистанционно обучение е дало добри резултати, казват от браншовата организация. Въпреки несъвършенствата в организацията, българското общество дължи огромни адмирации към героите на дистанционното обучение – хилядите учители, директори и служители, които отлично се справиха и показаха, че образованието може да бъде водещо при извънредни ситуации.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top