fbpx
Начало » България » Синдикат застана зад дистанционната форма в училище

Синдикат застана зад дистанционната форма в училище

  • bobi
  • 28 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Синдикат застана зад дистанционната форма в училище

Всички образователни институции трябва да завършат учебната година под формата на дистанционно обучение. Таква позиция зае синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Категоричната позиция е изтовена с анкета между 20 000 участници и при проучване на мнението и становищата на стотиците регионални и общински структури на организацията, посочват от синдиката.

От „Подкрепа“ смятат, че учениците от 12-ти клас могат и е разумно да завършат учебната година без да влизат в училище, като само на матурите могат да присъстват. Ако учебният материал бъде взет до 13-ти май, то се обезсмисля тяхното връщане в клас.

Забраната за писане на отсъствия се визира като основен пропуск в организирането на дистанционното обучение. Затова учители и директори предлагат да започнат да се пишат отсъствия за по-добра активност и мотивация на учениците.

Спирането на транспортните връзки между малките населени места е пречка за всяко физическо присъствие на учители и ученици в образователни институции. Това също се отбелязва към позицията на синдиката.

За възстановяването на детските градини също се обръща специално внимание, като то е определено за нецелесъобразно.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top