fbpx
Начало » България » Сигнал за лоша храна в 126 ОУ в София – Проверяват случая

Сигнал за лоша храна в 126 ОУ в София – Проверяват случая

  • bobi
  • 25 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Сигнал за лоша храна в 126 ОУ в София – Проверяват случая

След сигнал за лоша храна в 126 ОУ в София проверяват как се предлага обядът и закуските за децата. Кметът на район „Триадица“ свика проверка след публикувани снимки във фейсбук на възмутени родители за порциите в училището.

Родители на деца разказаха, че фирмата за кетъринг е нова, избрана след конкурс.

Според тях и количествата не съответстват, а цената е завишена. Качеството на храната е потресаващо, каза една от майките, пред БНТ.

Директорът Росен Димитров заяви, че проверка е инициирана не само по родителски сигнали, но и по преценка на училищното ръководство.

„От първия ден следя за качеството на храната. Няма да чакам родителите да сигнализират, а си действаме ние, за да си защитим децата. Струва ми се, че храната не отговаря на изискванията. Най-малкото за грамаж и естетически външен вид“, заяви директорът.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов уточни, че проверката е констатирала нарушения – има разминаване в цената на купоните – увеличена с 1 лв. заради опаковката, което е в нарушение на конкурса. Менюто не е било обявено на достъпно място. След приключване на проверката ще се прецени дали да бъде наложена санкция или да бъде прекратен договорът с фирмата-доставчик на храната.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top