fbpx
Начало » България » Сергей Игнатов: Връзката учител – ученик е прекъсната

Сергей Игнатов: Връзката учител – ученик е прекъсната

  • bobi
  • 22 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Сергей Игнатов: Връзката учител – ученик е прекъсната

„В пандемията връзката учител – ученик е прекъсната, защото тя не е само вербална. Ще има проблем не толкова със знанията, но със социализацията, която е част от образователния процес“. Това каза пред БНР проф. Сергей Игнатов, ректор на Европейския университет за хуманитарни науки във Вилнюс, преподавател в НБУ и бивш министър на образованието.

„Нашата система е претоварена. Не може всяко ново нещо, което се появява като знание, да се преподава на децата и да се разширява, разширява. Ето, сега е добро време за редуциране на някои неща“, коментира той.

По думите на проф. Игнатов в дигиталния век, в който живеем, най-важното нещо е емоционалната интелигентност.

„Това, което трябва да правят училището и образователната среда, е да поддържат в тези човешки същества усещането, че са човешки същества. Информацията е навсякъде и знанията се добиват по един или друг начин. Нищо лошо няма да бъде да се съкрати броят на някои теми. Трябва да се направи някакво пресяване“, каза още той.

Според него дигиталното обучение е и възможност.

„Може да бъде концентриран ресурс, за да се осъществи дигитално образование в средните училища и в университетите, но какво става с българските училища в чужбина?“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top