fbpx
Начало » България » СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ ПРЕРАЗКАЗВАХА „ЕВА, КОЯТО РАСТЕ И СЕ СМАЛЯВА“

СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ ПРЕРАЗКАЗВАХА „ЕВА, КОЯТО РАСТЕ И СЕ СМАЛЯВА“

Историята на Ева, която расте и се смалява, преразказваха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература днес. Творбата на Иванка Могилска е написана специално за банката с неизучавани произведения, която се използва за националното външно оценяване в 7. клас. Учениците трябваше да напишат подробен преразказ от името на неутрален разказвач.

С история за учител и неговите ученици, които намират уникална находка, бяха свързани езиковите задачи и тези за четене с разбиране. Предпоследната 25-а задача изискваше с няколко изречения учениците да обяснят какво внушават стихове от одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху откъс от повестта „Гераците“ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат резюме на текста за Дуранкулак. На този изпит се явиха над 51 300 ученици.

 

Верните отговори можете да видите ТУК  и  ТУК.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top