fbpx
Начало » България » Свободните места за прием в първи клас – ясни днес

Свободните места за прием в първи клас – ясни днес

  • bobi
  • 30 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Свободните места за прием в първи клас – ясни днес

Днес всички училища на територията на София ще обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебна година. Може да видите и на страницата на сучебните заведения и начина, по който ще се кандидатства – с електронна система на училището или чрез имейл.

Датите също са официално обявени – от 21 април до 21 май родителите трябва да подадат заявленията в съответните училища като могат да направят това и по електронен път. Заявлението, попълнено и изпратено на електронната поща на учебното заведение или друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището.

Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа, обясни директорът на Дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева:
„За тази година ще действат правилата и редът, по които са се приемали децата миналата година, т.е. няма промени в приема в първи клас“.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване.

Първото класиране ще се извърши на 1 юни в 17 часа.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top