fbpx
Начало » България » Свищовски ученици ще се обучават за кулинари в Италия и за автомонтьори в Германия

Свищовски ученици ще се обучават за кулинари в Италия и за автомонтьори в Германия

  • bobi
  • 17 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Свищовски ученици ще се обучават за кулинари в Италия и за автомонтьори в Германия

За кулинари в Италия и за автомонтьори в Германия ще се обучават свищовски ученици, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община. „Европейска мобилност за инвестиция в бъдещето“ е новият успешно спечелен проект от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ по програма „Еразъм+“.

По проекта се предвижда изпълнението на 4 потока мобилности, включващи различни целеви групи.

Младите кулинари от гимназията ще посетят Римини, Италия, където ще работят в кухните и салоните на ресторантите в известния средиземноморски курорт. Те ще се запознаят с традиционните за страната и региона ястия, както и със стандартите в обслужването. Обучаващите се по професия „Техник по транспортна техника“ ще проведат своята мобилност в Берлин, Германия. Те ще работят в сервизи и предприятия в областта на автомобилостроенето, ще се запознават със съвременните средства за диагностика, регулиране и контролна механизмите и системите на автомобила, както и с немската прецизност при техническото му обслужване и ремонт.

Третата група, включваща ученици от специалността „Техник на компютърни системи“ също ще посетят Берлин във фирми, доказани в областта на телекомуникациите, компютърните и информационните технологии.

Всяка група ще наброява седем ученици, които ще преминат предварителна езикова, културна, професионална и психологическа подготовка, а реализацията на проекта е предвидена за април 2021 година.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top