fbpx
Начало » Бакалавър » САЩ отварят за студенти от Европа – забрана за тях няма!

САЩ отварят за студенти от Европа – забрана за тях няма!

  • bobi
  • 17 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за САЩ отварят за студенти от Европа – забрана за тях няма!

Чужди студенти, идващи от Европа, са изключени от забраната за пътуване, която САЩ наложиха заради коронавирусната пандемия, пише в. „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от Ройтерс и БТА.

Изключението също така включва и някои наети на принципа „о пер“ (Au-Pair)* и членове на семейства на притежатели на виза за САЩ. Изданието се позовава на документ, изпратен от Държавния департамент до Конгреса.

ЕС започна да разрешава несъществените пътувания от ограничен брой страни, но не и от САЩ, където случаите на зараза нараснаха рязко в последните седмици.

Решението на САЩ да позволи на европейски студенти да влизат в САЩ идва броени дни след като администрацията се съгласи да се откаже от мярка, която щеше да принуди десетки хиляди международни студенти да напуснат страната, ако техните занятия са само онлайн. Промяната дойде след искове от по-големите университети и натиск от бизнеса и технологичните компании.

Студентите от европейските страни, които вече имат визи за учене в САЩ, се изключват от забраната за влизане в страната, според документа, предаден от Държавния департамент на Конгреса. Съпруги и деца на някои чужди работници, идващи в САЩ, биха могли също да се ползват от изключението, в това число и съпругите на квалифицираните работници с визи Н-1В.

*Au-pair (о-пер) е програма на взаимни начала в помощ на млади хора, които искат да опознаят езика и културата на дадена страна. Обикновено това става като отседнат в местни семейства.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top