fbpx
Начало » България » Само по една родителска годишно

Само по една родителска годишно

  • bobi
  • 02 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Само по една родителска годишно

Разбира се, това е различно от случаите, когато подобна среща става заради някакъв инцидент, и те ще се насрочват 20-30 дни преди това. Смятам, че дори и родителят да е много натоварен, той може да си насрочи време, дори и извън работното, или да помоли работодателят да го пусне, за да научи какво се случва с детето му в училище. Преподавателите могат да прозвъняват родителите малко по-рано, за да проверят дали те ще бъдат свободни в уговорения час. В някои европейски страни дори и това не се случва – родителят е задължен да се яви на уговорената среща“, коментира Стаматов. Той настоява също родителите да сключват договори с учителите за своите ангажименти спрямо класа. „В същото време правим и ремонт, който ще позволи децата да могат да обядват и  закусват на мека мебел във фоайето. Започна и санирането на сградата на 119-то СУ, което ще ни спести около 30 на сто от парите за парно. Стаите на децата от втори и трети клас вече са разчупени и с нови цветове, а една от съществените промени е свързана с това, че в училище ще се влиза с  врата, свързана с фотоклетка, вместо децата да бутат с ръце тежката за тях входна врата.

  • Родители плащат по 1000 лв. за уроци в 10-и клас

Родители на десетокласници вече плащат по 1000 лева за уроци в десети клас. Това е и най-новата тенденция, след като през тази година с новия образователен закон десетокласниците вече трябва да държат изпити по български език и математика. Причината е, че гимназията вече се състои от два етапа – първият завършва в десети, а вторият в 13 клас.
Учениците от десети клас трябва да се запознаят с всички български автори от конспекта, въпреки че оценката им служи по-скоро за констатация на МОН как са се подготвили за училище, а не и за техни реални резултати.
Частните школи, които основно подготвят седмокласници и дванадесетокласници за изпитите, вече откриват и подготовка само за десети клас. Средната цена на час е 5 лева, разказва Живка Андреевска, директор на частната школа „Софроний“. Учениците може да изберат само единия модул – например български или математика. Има записани например деца от СМГ, които чувстват нужда да се подготвят добре само по български, където обучението им куца, а с математиката са на „ти“. Увеличава се и броят на учениците, които се записват още от шести клас на частни уроци.Между 5 и 25 лева като цяло е цената на частните школи и уроци – в зависимост дали учиш в школа с други деца или с индивидуален преподавател. Все по-често се среща и формата, при която семействата могат да плащат онлайн и да теглят уроците на съответния преподавател, които той е споделил в нета.

  • 200 лева за тетрадки и радица

200 лева е средната цена за подготовка на ученик тази година. В нея обаче влизат само помагалата, тетрадките и раницата. За дрехите е нужен друг бюджет. Цената на тетрадките тази година започва от 50 стотинти и стига 50 лева. Раниците пък варират от 20 до 200 лева.

Източник: https://www.standartnews.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top