fbpx
Начало » България » Сайтове за безплатни е-книги и уроци

Сайтове за безплатни е-книги и уроци

  • bobi
  • 19 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Сайтове за безплатни е-книги и уроци

Как да бъдем по-отговорни към себе си? Ето няколко идеи как да си бъдем полезни, прекарвайки много време вкъщи.

След като добре почистихме и подредихме домовете си, тествахме нови готварски рецепти и вероятно изчетохме мнението на всеки в социалните мрежи, изниква въпроса какво да правим сега? Как можем максимално да оползотворим часовете, прекарани в мрежата?

Ако сте отегчени от гледането на филми, но компютъра ви е най-добрия приятел в последните дни, нека го ползваме и за нещо полезно.

Безплатни уроци

1. За ученици до 12 клас – От  Уча.се направиха сайта си безплатен за всички до края на грипната ваканция – 29 март. Има над 16 000 видео урока и теста, съобразени с официалната училищна програма. Видео уроците и тестовете са изцяло съобразени с официалната учебна програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават. Жалко, че това го нямахме преди 20 години…

2. Компютърна грамотност за хора, рядко използващи компютър – този канал на Научен обзор ни помага, когато най-възрастните ни роднини боравещи с компютър се мъчат с някоя функция. Чрез кратки видеа, лесно е обяснено как да се справят с електронна поща, получаване, съхраняване и изпращане на снимки, пазаруване в eBay и други. За всичко останало просто им запишете едно видео как да ползват програми за отдалечен достъп. Ето как се работи с една такава – TeamViewer.

3. Khan Academy – Със своите безплатни и подходящи за самообучение курсове, платформата предоставя лесен начин за усвояване на нови знания и умения. Кан Академия е нестопанска организация, която чрез дарения ( Bill and Melinda Gates Foundation е сред основателите) помага на желаещи да учат в цял свят. Има лекции дори по органична химия и астрономия. От средата на 2011 година част от клиповете се превеждат и на български език. Което е повече от страхотно! Може да си спретнете малка семейна викторина, само си изберете една от тези области:

  • технически и инженерни науки;
  • компютърни науки;
  • изкуство и хуманитарни науки;
  • икономика и финанси.

4. Уроци по история – Всеки народ трябва да познава своята история. Начина по който ми я преподаваха на мен бе депресивно скучен, което ме накара дълго време да страня от всякакви исторически теми. Пленителните разкази на сладкодумни екскурзоводи промениха това. Сайтът „Българска история“ предлага интересни и поучителни четива за всички свои посетители.

5. Уроци.нет предлагат уроци на български език по повечето компютърни програми, които всеки от нас ползва в ежедневието си. За по-напреднали може и да са скучни, но все има неща, които да не знаете. Това е линка, който може да погледнете, за да си изберете курс.

6. Google уроци – Google създаде платформата „Дигитален гараж“, която има за цел да обучи млади предприемачи в новите дигитални технологии и тенденции. Курсовете са безплатни и включват основно развиване на уменията в онлайн маркетинг и развиване на интернет бизнес. Как клиентите да намерят вашия бизнес онлайн, или да увеличите производителността си… Темата „Изграждане на ефективна мрежа от контакти“ например се състои от 5-6 минутни видеа, в няколко модула. Наистина лесно за усвояване…

Безплатни електронни книги

За любителите на книгите ще сложа няколко линка, които може би вече знаете. Може да си изберете от романтични любовни романи до вечната класика в литературата. Всички линкове са за книги на български език и лично тествани. От къде ще започнете?

Източник: https://www.seizova.com/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top