fbpx
Начало » Бакалавър » Русенският университет участва в изграждането на иновативни лаборатории

Русенският университет участва в изграждането на иновативни лаборатории

  • bobi
  • 10 дек. 2020
  •  Коментарите са изключени за Русенският университет участва в изграждането на иновативни лаборатории

Русенският университет участва в изграждане на иновативни лаборатории в азиатски висши училища от три държави, съобщиха от висшето училище.

Преподавателски екип от катедрите „Телекомуникации“ и „Автоматика и мехатроника“ на висшето училище в Русе работи по проект „ASEAN FACTORI 4.0.“. Партньори са три европейски висши училища – Русенският университет от България и два университета от Франция.

В консорциума са включени и седем азиатски университета – два от Тайланд, два от Камбоджа и три от Лаос. Продължителността на проекта е три години, а целта е модернизация на висшето образование и въвеждането на обучение в областта на промишлената автоматизация в Тайланд, Лаос и Камбоджа.

„В партньорство с френските университети преподавателите от Русенския университет ще участват в създаването на иновативни учебни лаборатории по индустриални промишлени контролери, обучителен център и център за върхови постижения, които ще бъдат изградени като разпределена инфраструктура към седемте азиатски университета“, информират от висшето училище в Русе.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top