fbpx
Начало » България » Русенска студентка спечели награда от състезание по китайски език

Русенска студентка спечели награда от състезание по китайски език

  • bobi
  • 22 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за Русенска студентка спечели награда от състезание по китайски език

Третокурсничката от Русенския университет Мария Декова спечели второто място в националното студентско състезание „Китайски езиков мост“. В конкурса, събрал студенти от Пловдив, София, Велико Търново и Русе, възпитаничката на специалността „Европеистика и глобалистика“ е показала сериозни знания и артистични умения, които са впечатлили журито, съобщават от висшето училище в крайдунавския град.
Наградата й е участие в световния форум „Китайски езиков мост“ и стипендия за обучение в китайски университет.

В трите кръга на състезанието участниците е трябвало да подготвят и представят реч на китайски език, да отговарят на въпроси, свързани с китайската култура, история, география и обществено-политическия живот, и да изявят артистичните си заложби.

Мария Декова учи китайски език от втори курс като част от програмата за обучение в специалността „Европеистика и глобалистика“ в Русенския университет. Докато се подготвяла за състезанието със своята преподавателка Бинг Уанг, репетирала не само теоретичните въпроси, но и традиционен китайски танц, който също бил оценен високо от комисията.

Световният форум „Китайски езиков мост“ ще се състои от 2 юли до 5 август тази година в Пекин и Чанша. Там Мария Декова ще се запознае с възможностите за обучение в различните университети и ще избере този, в който ще учи един семестър.
Обучението по китайски език в Русенския университет е от 2012 г., а през 2016 г. за студентите е оборудвана учебна стая „Конфуций“, в която са достъпни учебници, материали за игрово и интерактивно обучение, както и електронни ресурси.
Настоящата преподавателка в Русенския университет Бинг Уанг подготвя както студентите, така и преподаватели, ученици и граждани за изпити за китайски държавен езиков сертификат. Документът дава възможност за кандидатстване за работа и обучение в Китай.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top