fbpx
Начало » България » Румен Радев участва в откриването на Център за дигитални създатели

Румен Радев участва в откриването на Център за дигитални създатели

  • bobi
  • 14 апр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Румен Радев участва в откриването на Център за дигитални създатели

Президентът Румен Радев присъства на откриването на Център за дигитални създатели RoboLab в 55-о Средно училище „Петко Каравелов“ в София.

Той приветства откриването на иновативно място, в което учениците ще имат възможност да се обучават в направленията роботика, виртуална реалност, приложно програмиране и изкуствен интелект. Новото учебно пространство е създадено по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”, целяща да насърчи въвеждането на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика.

Днес 55-о СУ „Петко Каравелов“ отбеляза 143 години от създаването си. Празникът започна с приветствени слова в двора на училището, където се събраха ученици от всички класове. Румен Радев отбеляза, че училището е било винаги символ на стремежа на българския народ към знание.

Наша отговорност е да създаваме среда, която да съответства на таланта и възможностите на децата, посочи президентът.

По думите му учителите трябва да стимулират децата да търсят знанието, да мислят критично и да действат творчески. Радев връчи и почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на ръководството на училището.

Освен президента официалните гости бяха още кметът на столицата Йорданка Фандъкова, заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова, началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева и др.

В края на празника в двора на училището бяха организирани спортни игри.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top