fbpx
Начало » България » Росен Плевнелиев oткри “Форум Глобални Лидери” с домакин Американския Университет в България

Росен Плевнелиев oткри “Форум Глобални Лидери” с домакин Американския Университет в България

  • Елвира Юрукова
  • 15 авг. 2018
  •  Коментарите са изключени за Росен Плевнелиев oткри “Форум Глобални Лидери” с домакин Американския Университет в България

За първи път България стана домакин на международната лятна програма за подготовка на бъдещи лидери ”Форум глобални лидери” (Preparing Global Leaders Forum – PGLF), която се проведежда в Американския университет в България от 12-и до 19-и август. Лятната лидерска академия, част от световната мрежа PGLF, събира над 30 отлични студенти и млади професионалисти от 20 страни на 5 континента с професори от водещи университети като Джорджтаун, Оксфорд и Сорбоната. В програмата участват лектори от публичния сектор и представители на НПО, бизнес и стартиращи компании като 9Academy, 356labs, Leanplum, Заедно в час, Viber, Enhancv, ClaimCompass, ProViotic, Sopharma, BMW, Сдружение 365. У нас програмата се организира от група доброволци от българската фондация с нестопанска цел “Глобални лидери“.

Първото издание на лидерската академия бе открито от президента на Реблика България Росен Плевнелиев (2012-2017), от президента на Американския университет в България д-р Стивън Съливан и от директора на глобалната академична мрежа PGLF проф. д-р Сам Потоликио.

 

Президентът Плевнелиев, специален посланик на Американския университет в България, се обърна към участниците с думите: “В света в момента има два типа лидери – силни и мъдри – т.е. такива, които налагат решенията си чрез силови мерки или популизъм, и други, които умеят да се вслушват в хората си и да вземат решения”. Той насърчи младите делегати да бъдат лидери от втория тип и да развиват уменията да слушат, да се променят и адаптират към новата ситуация и да взимат трудни решения.

 

С лидерската академия PGLF целим да променим парадигмата на лидерството, за да подготвим хора, които да инвестират в развитието на общността, страната си и на света, в който живеят, вместо такива, които следват единствено собствения си интерес“, заяви директорът на PGLF и преподавател в програмата проф. д-р Сам Потоликио. Той допълни, че България има потенциал да се превърне в един от глобалните центрове на международната академична мрежа PGLF заради демографията, локацията и потенциала на страната и хората тук.

 

”Форум глобални лидери”  се осъществява за първи път в България с финансовата подкрепа на Американското посолство в България, Младежкия съвет към Посолството на САЩ, Фондация “Българска памет” и Сдружение „Три Шест Пет“, както и с продуктовата подкрепа на Coca Cola, BMW и Hewlett Packard Enterprise. Медийни партньори на събитието са Кариери, Mladiinfo, b2b Media, Dir.bg и Forbes. Церемонията по откриването беше организирана с помощта на методологията на 9Academy и беше професионално заснета от Creative Visual Solutions. Всички участници се насладиха на домашна българска храна, осигурена от Резиденция “Баба”.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top