fbpx
Начало » България » Родители на първолаци и деца в детски градини в София са против затварянето

Родители на първолаци и деца в детски градини в София са против затварянето

  • bobi
  • 24 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Родители на първолаци и деца в детски градини в София са против затварянето

Родители на децата от първи клас и на детски градини в София са против затварянето на училищата и детските заведения. Според тях онлайн обучението на първолаците ще бъде пагубно, тъй като „нищо няма да научат“.

Родители са убедени, че съществуващата досега организация в детските градини и прилаганите противоепидемични мерки са показали своята ефективност.

Ето какво казаха те:

„Не ми се иска да си оставаме в къщи. Това ще е пагубно. Предполагам, че и други грипове от януари ще започнат, което означава, че ще останат поне до март – април и ако е първолаче, не знам какво точно ще се случи и дали нещо въобще ще научи. Хората ще останат без работа. И в един момент да не стане така, че ще умират от глад, не от вируса“.

„Работещите хора автоматично трябва да си останат вкъщи и това е голям проблем. Все пак някой трябва да ни плаща сметките. Цяло лято се показа, че в градините явно проблем нямат, тъй че не съм сигурен, че мерките трябва да засегнат точно и детските градини. Не е хубаво да се затваря всичко навсякъде“.

„Като говорим за затваряне на държавата, първо посягаме на учебния процес, след това на ресторанти и молове. Най-големият ужас е за малкия бизнес, просто паднаха косвена жертва на късно въведени мерки“.

От 337 деца, които са записани в 99 детска градина в София, родителите на 30 са подали заявление, че не желаят да посещават заниманията.

„8 входа имаме в централната детска градина и 5 филиала. Стоим като стражи на входовете, засега се справяме добре, страхът е голям от болестта, която е сред нас. От 26 май сме с маски непрекъснато, сред децата сме с маски и може би това ни помогна да нямаме толкова много случаи“, каза Ваня Харбалиева, директор на 99 детска градина в София.

Мирослава Джиджева, ресурсен учител, коментира предложените нови ограничителни мерки от министърът на здравеопазването Костадин Ангелов:

„Ако това е по-добре за всички нас, така да бъде. От друга страна не знаем как ще подейства на нас и на децата“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top