fbpx
Начало » България » Роботът „Марти“ ще учи в Русе деца на програмиране

Роботът „Марти“ ще учи в Русе деца на програмиране

  • bobi
  • 20 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Роботът „Марти“ ще учи в Русе деца на програмиране

Роботът „Марти“ ще учи в Русе деца на програмиране. Повече от 100 ученици ще могат да се запознаят с него. Роботът е уникален по рода си, интелигентен и създаден да помогне на най-малките да изучават кодирането по лесен и забавен начин, съобщават от общинската фондация „Русе-град на свободния дух“.

„Марти“ разполага с интерактивни сензори, които определят неговата позиция, наклон, близост и сила. Има и вграден високоговорител. Той може да говори и да възпроизвежда звуци, да усеща, и дори да се ръкува. Гъвкавият дизайн му позволява да ходи, танцува, да се обръща и да рита. За да извършва всички тези действия, може да бъде програмиран със „Scratch“, „Python“ или „Javascript“.

„Благодарение на пет робота от този вид в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде направена открита иновативна експериментална площадка. Там децата ще могат да сглобят свой робот. След това учениците ще преминат през обективно изучаване на програмата за детско програмиране „Scratch“, а чрез „Scratch“ софтуера ще накарат робота да оживее“, обясняват от фондацията

Така децата могат да програмират свои собствени интерактивни истории, игри и анимации, както и да споделят създаденото в общността на „Scratch“. Това ще насърчи ученето чрез игра, интереса към роботиката и креативността, подпомагайки бъдещия им избор на професия и кариерно развитие.

Идеята за въвеждането на този вид обучение е на сдружение „В света на иновациите“. Проектът се осъществява по програма „Знание и растеж“ на фондация „Русе – град на свободния дух“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top