fbpx
Начало » България » За решаване на „ромския въпрос“ – образование

За решаване на „ромския въпрос“ – образование

  • bobi
  • 11 ян. 2019
  •  Коментарите са изключени за За решаване на „ромския въпрос“ – образование

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети село Войводиново, след като група роми нападнаха военнослужещ. Той заяви, че търпимостта на обществото се изчерпва и е необходима цялостна програма за решаване на „ромския въпрос“. Какви мерки трябва да съдържа една национална програма за проблема с ромите?

Темата коментира депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

„30 години тази общност е абсолютно маргинализирана и изоставена на собственото си самоуправство и на това, че за нея няма закони, има само права и няма задължения. Тук става въпрос за една етническа група, която е част от една социална общност, която застрашава сигурността и живота на българските граждани“, заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов.
По неговите думи държавата трябва да се намеси и да се предприемат мерки.

Една от промените, които той смята, че трябва да се приемат, е да се държи повече на образованието. Според него е необходимо да се следи ромските ученици да не напускат училище и ако това се случи, социалните им помощи да бъдат спирани, както и когато родителите на децата отказват да работят. По неговите думи въвеждането на трудови войски също би имало полза.

„Много е важно тези мерки да получат подкрепа от всички партии. Темата за тези общности трябва да е надпартийна. Темата за армията пак трябва да е надпартийна“, смята депутатът.

Вангелов сподели, че се надява извършителите на нападението срещу българския военнослужещ да получат максимални присъди.

„Ние сме толерантни хора. Ние сме мъдър народ, това го казват и други хора. Но и ние имаме праг на нерви“, заяви на финала депутатът.

Източник: https://www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top