fbpx
Начало » Бакалавър » Ректорът на УХТ Пловдив: Изходът от университета трябва да е много труден

Ректорът на УХТ Пловдив: Изходът от университета трябва да е много труден

  • bobi
  • 23 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Ректорът на УХТ Пловдив: Изходът от университета трябва да е много труден

Изходът от един университет трябва да е много труден. Борбата се води на ниво кой да приеме повече студенти, което е порок на нашите университети. Това заяви ректорът на УХТ-Пловдив проф. Пламен Моллов.

Когато студентът трябва да изкласи, не завишаваме критериите към него. Знаем, че обучаващите се няма да ги покрият – това не е само при нас. Имаме много съвестни преподаватели, които държат на нивото си.“ – коментира професор Моллов.

Според него кадрите на университета в Пловдив се реализират и се поддържа контакт с бизнеса.

Порокът е, че заплащането е обвързано с броя на студентите. Много бавно вървят промените във висшето образование. Трябва да има единна дългосрочна политика на държавно ниво.“ – посочи ректорът.

Той подчерта, че във висшето училище има немалки възможности за преподаване онлайн, но все пак остава нуждата от практически занимания. Практиките ще бъдат изнесени в следващия семестър.

По думите му, УХТ е в процес на създаване на нова изключително престижна магистърска програма Master of Wine, свързана с мениджмънта на виното.

„Предвидили сме да включим преподаватели и от други страни, както и гост лектори. Програмата включва модерни и интересни дисциплини. За външни студенти ще бъде интересно и те биха могли да бъдат привлечени към нея.“ – поясни той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top