fbpx
Начало » България » Разредено присъствие на гимназистите в училище ще затрудни, а няма да подобри учебния процес

Разредено присъствие на гимназистите в училище ще затрудни, а няма да подобри учебния процес

  • bobi
  • 09 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Разредено присъствие на гимназистите в училище ще затрудни, а няма да подобри учебния процес

Заради повишения брой на болни и карантинирани ученици и учители, учениците от гимназиален етап преминаха в дистанционна форма на обучение. Родители, обаче настояват те да се върнат в класните стаи. В Министерството на образованието се обсъжда вариант, при които учениците от 8 до 12 клас да имат разредено посещение в училище.

Това ще затрудни учителите, а и учениците, коментира Константин Янков, председател на Синдиката на българските учители в Бургас:

„Ако трябва преподавателите да бъдат с едни ученици през половината ден, а с други после, това ще породи големи проблеми по отношение на подготовката и на учителите и на самите ученици, но в крайна сметка ние сме се справяли с какви ли не предизвикателства, ще се справим и с това! Важното е да се намери най – доброто решение. Според мен първото решение на Министерството е най – правилно, всяко училище само да взима решение дали да премине към обучение в електронна среда или не!“

Припомняме, че до 12 ноември всички гимназисти се обучават онлайн. Предстои през тази седмица да се реши дали това ще продължи или ще се премине към друг вариант на обучение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top