fbpx
Начало » България » Разказвана от звезди, книга за „Хари Потър“ върви безплатно

Разказвана от звезди, книга за „Хари Потър“ върви безплатно

  • bobi
  • 07 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Разказвана от звезди, книга за „Хари Потър“ върви безплатно

Дж. К. Роулинг обяви излизането на безплатни седмични записи, в които известни личности разказват части от първата книга на популярната поредица „Хари Потър“.

За да помогне на децата – а може би и на възрастните – да се справят с мерките за изолиране, Даниел Радклиф, актьорът, който играе любимия герой в кинематографичните интерпретации на книгите, даде гласа си на първата глава от премиерния роман на поредицата „Хари Потър и философския камък“.

Към него ще се присъединят ред звезди, сред които футболната легенда Дейвид Бекъм, заедно с актьорите Стивън Фрай и Дакота Фанинг, които ще дадат гласа си в следващите глави на книгата.

Всичките 17 глави ще излязат до средата на лятото, казаха от Spotify, а записите ще бъдат достъпни безплатно на музикалната платформа, която наскоро започна да прави крачки в аудио книгата.

Видеоклипове на записите на знаменитостите ще се движат в уебсайта Harry Potter At Home.

„Родителите, учителите и полагащите грижи, които работят, за да бъде на децата забавно и интересно, докато сме заключени, може би имат нужда от малко магия“, каза Роулинг при стартирането на този сайт миналия месец.

Поредицата от седем книги „Хари Потър“ на Роулинг е най-продаваната книжна колекция досега, с повече от 500 милиона копия, продадени до момента.

Първият роман, публикуван през 1997 г., е бестселър в поредицата със закупени над 120 милиона издания.

Версия на книгата вече е налична за безплатен стрийминг на Amazon’s Audible, разказана изцяло от Фрай.

Романът е достъпен и на тази платформа на испански, френски, италиански, немски и японски език.

Издателите на поредицата също временно облекчиха ограниченията за лицензиране, което позволява на учителите да четат книгите „Хари Потър“ на своите студенти по време на дистанционни часове.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top