fbpx
Начало » България » Първият випуск на „Коджакафалията“ вдигна нивото на образование в Бургас

Първият випуск на „Коджакафалията“ вдигна нивото на образование в Бургас

  • bobi
  • 07 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Първият випуск на „Коджакафалията“ вдигна нивото на образование в Бургас

С вълнуваща церемония в Летния театър бе изпратен първият випуск на иновативното основно училище „Александър Георгиев – Коджакафалията“, създадено преди 3 г. по идея на кмета Димитър Николов.

Седмокласниците получиха дипломите си от директора Михаил Ненов. „Благодаря ви, че се доверихте на един чужд за града човек, не бургазлия. На един пришълец-мечтател, който пък се довери на екипа от преподаватели“, обърна се Ненов към родителите на седмокласниците. Повечето от тях получиха и почетен знак на училището заради отличен успех.

Сред седмокласниците от „Коджакафалията“ е и ученичката, получила две пълни шестици на Националното външно оценяване – Теодора Стоянова. Тя е единствената в областта с такъв феноменален успех , а в цялата страна има само още две деца с две пълни шестици.

По време на церемонията бургаското училище получи специален подарък, подготвен от родителите – портрет на патрона на училището. Картината е на бургаския художник Божидар Чантарски, направена по единствената известна снимка на Коджакафалията към момента, отпечатана в изданието „Катедралният храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас 1869 – 1930″. Това вероятно е първият подобен портрет на Коджакафалията, който е рисуван до момента.

ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ стартира на 15 септември 2017 г. с три паралелки в 5 клас, а от следващата година започна прием на първокласници. Учебната му програма е разработена да дава основни знания и умения за по-нататъшно кариерно развитие в областта на информационните технологии. С използването на иновативни практики в обучението полагаме основите на едно адекватно на настоящето обучение, което да подготвя успешни личности, коментира директорът Михаил Ненов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top