fbpx
Начало » Бакалавър » Пълният ни отличник, приет в университет по аеронавтика в САЩ, има нужда от пари за таксата

Пълният ни отличник, приет в университет по аеронавтика в САЩ, има нужда от пари за таксата

  • bobi
  • 15 юни 2023
  •  Коментарите са изключени за Пълният ни отличник, приет в университет по аеронавтика в САЩ, има нужда от пари за таксата

Пълен отличник на Природоматематическата гимназия във Велико Търново беше приет в специалността „Космически операции“ на Американския университет по аеронавтика „Ембри-Ридъл“.

Той е единственият българин, приет в тази програма.

18-годишният Самуил Николов е с престижни отличия в програмирането, спорта, музиката и информационните технологии. Детската му мечта да опознае Космоса днес вече е осъзната цел.

„Преломният момент, в който реших, че това е нещото, с което искам да се занимавам и като висше образование е, когато на 11-годишна възраст бях най-малкият стипендиант от България, изпратен в базата на НАСА в Измир за едноседмично обучение като астронавт“, обясни Самуил пред БТВ.

Стипендията, която университетът ще му отпусне, покрива почти една трета от таксата за първата академична година в САЩ. С остатъка от 45 000 долара семейството не разполага.

„Ако има такива, които наистина биха могли да му помогнат да изпълни мечтата си и в същото време той да остави български отпечатък в космическата история на човечеството, ще сме много благодарни“, каза майката на Самуил Галина Николова.

Мястото на Самуил в университета ще се пази две години. За да не отлага следването, таксата за първата година трябва да е събрана до края на юли.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top