fbpx
Начало » България » Публикуваха и резултатите от второто класиране след 7 клас

Публикуваха и резултатите от второто класиране след 7 клас

  • bobi
  • 20 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Публикуваха и резултатите от второто класиране след 7 клас

Публикувано е второто класиране за прием в гимназиите след VII клас. Това съобшиха от министерството на образованието. Резултатите от класирането могат да бъдат проверени тук.

Класираните ученици се записват в осми клас в съответното училище, като подават следните документи: заявление до директора; оригинал на свидетелството за основно образование; оригинал на медицинското свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика, което е за кандидатстващите по специалност от професия в професионалните гимназии и професионалните паралелки в профилираните гимназии, в обединените и средните училища, както и за профила „Спорт“.

За поредна година Софийската математическа гимназия е училището с най-висок минимален бал за кандидатстване след VII клас в столицата – 483,5 точки от максимум 500. Оттам са и петимата столични кандидат-гимназисти с максимален бал. Те са пожелали да останат да учат в същото училище. Това показаха резултатите от първото класиране за държавния план-прием в гимназиите, което беше публикувано преди седмица.

И тази година най-желаните паралелки след VII клас в София са с профил „Чужди езици“ – английски и испански, показаха още резултатите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top