fbpx
Начало » България » Психолози работят с децата от елитното училище в Пловдив заради проявилия агресия баща

Психолози работят с децата от елитното училище в Пловдив заради проявилия агресия баща

  • bobi
  • 27 ян. 2020
  •  Коментарите са изключени за Психолози работят с децата от елитното училище в Пловдив заради проявилия агресия баща

Химичката, в чийто час е станал инцидентът, е в болнични заради стрес

Психолози работят с децата, станали свидетели на агресията от баща, нахлул в класна стая в пловдивското училище ОУ „Княг Александър I“ в Пловдив. Това съобщи директорката на училището Анета Вълева. Тя посочи, че екипът психолози работят към МОН специално при такива случаи.

Припомняме, че 50-годишният мъж, който бе задържан вчера за 24 часа, нахлу в кабинета на ученици от 7 клас, докато имали час по химия. Пред очите на децата и учителката той отишъл до чина на 13-годишно момче и започнал да го дърпа за якето, да се държи агресивно и да заплашва. В стаята била и дъщеря му – петокласничка в същото училище.

Мъжът проявил агресията, след като дъщеря му се оплакала, че ученик от горен клас я е ударил.

Директорът на училище „Княз Александър Батенберг“ Анета Вълева заяви тази сутрин, че не е имало никакво спречкване, а момичето дори не е потърсило лекарска помощ. По думите й, става дума за бутнат чин, който се е ударил в детето при смяна на кабинетите, но не е имало никакви сериозни травми.

„Децата разказаха, че когато бащата на момичето е влязъл в класната стая, е бутал учителката и е удрял ученика“, заяви още директорът. Момчето е невредимо, но не било на училище. Заради стреса и преподавателката е в болнични.

След като мъжът беше задържан за 24 часа, той вече е освободен, но по случая в Четвърто РУ е образувано досъдебно произодство за хулиганство спрямо него. Очаква се бащата да бъде обвинен в хулиганство.

Източник: https://dcnews.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top