fbpx
Начало » Бакалавър » Проф. Пенчо Гешев, ректор НСА: Обучаваме треньори за бъдещия Григор Димитров

Проф. Пенчо Гешев, ректор НСА: Обучаваме треньори за бъдещия Григор Димитров

  • bobi
  • 16 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Проф. Пенчо Гешев, ректор НСА: Обучаваме треньори за бъдещия Григор Димитров

С тържествено събрание в Аула Максима академичната общност на Национална спортна академия „Васил Левски“ откри учебната 2019/2020 година.

В поздравителното си слово ректорът проф. Пенчо Гешев обърна внимание на първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на Академията, за да ги приветства за правилния избор да влязат в един утвърден университет в системата на образователните структури, които обучават в областта на спорта, училищното физическо възпитание и общественото здраве и е  водеща институция не само в България, а в Европа и Света.

„Всички наши специалности, в които подготвяме кадри, са специалности, изискващи дълбоко вътрешно убеждение във всеки един от нас, че сме годни да реализираме тази дейност, защото работим с хора, с деца. Трябва да сте вътрешно убедени, за да бъдете учители по физическо възпитание, треньори, за да запалите любовта към спорта в децата. Нещо повече – да превъзпитаме, ако трябва и техните родители“ – допълни проф. Гешев.

По традиция той връчи студентските книжки на първокурсниците от трите факултета, класирали се с най-висок успех на кандидатстудентските изпити, както и на звезди на българския спорт, избрали НСА за свой Университет.

Първокурсници в редовна форма на обучение ще са гимнастичките Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, каратистът Борислав Байчев, борецът Захари Зашев, мотоциклетистът Теодор Кабакчиев и др.

Непосредствено след церемонията проф. Гешев, кметът Дилчев и доц. Цветанка Захариева – ръководител на сектор „Тенис“, прерязаха лентата на новата тенис база в центъра на кампуса на НСА. Тя е изградена от фирма „Динамик ресурс“ само за три месеца  изцяло с финансиране на НСА. Базата разполага с 4 корта с изкуствена настилка, осветление и трибуни за зрители. До месеци се очаква два от кортовете да бъдат покрити с конструкция тип балон, за да се ползват целогодишно.

 

Интервю с Проф. Пенчо Гешев, ректор НСА

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top