fbpx
Начало » България » Професиите на бъдещето са в образованието, здравеопазването и социалните услуги

Професиите на бъдещето са в образованието, здравеопазването и социалните услуги

  • bobi
  • 11 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Професиите на бъдещето са в образованието, здравеопазването и социалните услуги
В бъдеще определени професии ще се трансформират, други ще изчезнат, но свързаните с образование, здравеопазване и социални услуги ще имат все по-голямо развитие. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя откри семинар за моделите на обучение от разстояние и организацията на работа в образованието в условията на епидемична обстановка. 
Сачева изтъкна, че през изминалите месеци са продължили активно съвместната си работа с Министерството на образованието и науката за подпомагане на децата в неравностойно положение и техните семейства.
Целта е създаването на достатъчно добри условия за продължаване на дигиталното обучение. На 1800 деца в центрове за настаняване от семеен тип и приемни семейства са осигурени с таблети, компютри и интернет връзка. По този начин, ако се наложи отново да се премине към обучение в електронна среда, те няма да се чувстват изолирани.
Деница Сачева припомни, че за първи път децата, които ще бъдат в осми клас, ще получат еднократна помощ от 250 лв. Правителството въведе и нова семейна помощ в случай, че децата не ходят на училище поради карантина или въвеждане на обучение в електронна среда. Нейният размер ще е 610 лв. за семейства с едно дете до 14 години и 915 лв. за семейства с две и повече деца.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top