fbpx
Начало » България » Протестиращи при раздаването на тестовете за учениците в Бургас

Протестиращи при раздаването на тестовете за учениците в Бургас

  • bobi
  • 12 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Протестиращи при раздаването на тестовете за учениците в Бургас
С напрежение започна раздаването на тестовете за учениците от първи до четвърти клас в Бургас. Десетина души, протестиращи срещу тестването на децата като вход за присъствено обучение, окупираха входа на Регионалното управление по образование. На място пристигнаха полицаи, за да следят за реда. Протестиращите бяха от определена политическа партия, но заявиха, че се явяват като граждани и родители, въпреки някои от тях да заявиха, че нямат деца.

„Тук сме, за да можем да зададем няколко съвсем адекватни въпроси, как смятат да продължи образованието на децата, както на тези, които ще се върнат на училище с тестове, така и на тези без тестове“.

Общо 25 хиляди са тестовете за общините в Бургаска област, чиято употреба трябва да започне през следващата седмица. Каква е създадената организация – Димитрина Щерионова, директор на училището в Созопол, където 15 учители са ангажирани с тестването на 70 деца, и Йорданка Станчева, директор на основното училище в град Черноморец, обясниха:

„Всички паралелки, без трети клас, тръгват във вторник, надявам се, на училище след организация за тестване“.

„От общо 65 деца имаме само осем отказа и това са родители на деца с по-специфични здравословни проблеми. Всички четири паралелки от първи до четвърти клас тръгват присъствено на училище“.

Заради тестването, учениците ще идват с половин част по-рано на училище, обясниха още директорите. Ръководителите на училища са убедени, че след старта много родители ще променят мнението си и ще се съгласят децата им да бъдат тествани.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top