fbpx
Начало » България » Просветното министерство обмисля да отмени пролетната ваканция

Просветното министерство обмисля да отмени пролетната ваканция

  • bobi
  • 11 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Просветното министерство обмисля да отмени пролетната ваканция

„Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от тип Б. Най-вероятно няма да бъде удължена като обща. В отделни области, в зависимост от епидемичната ситуация, може да бъде удължена. Пловдив за взели такова решение. Във Велико Търново още миналата седмица взеха това решение“, обяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

 „Ден за ден се решава, както казах. Не е изключено ваканцията за София да се удължи до петък. Общата ваканция обаче отпада“, добави той. Вълчев коментира и възможността пропуснатият материал да бъде наваксан с отмяна на пролетната ваканция.

 „Мислим върху всички варианти, но този вариант е на дневен ред. Средно 10 са дните, в които децата са отсъствали. В системата има резерв в учебните програми за преструктурирани. Това ще е за сметка на упражненията, които се провеждат“, обясни министърът. В момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време, каза Вълчев. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията, обясни той. Не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми. Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени училища, били вариант за удължаване на учебните часове.

Източник: www.marica.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top