fbpx
Начало » България » Просветният министър посочи при какъв вариант би останал начело на образованието и в следващия кабинет

Просветният министър посочи при какъв вариант би останал начело на образованието и в следващия кабинет

  • bobi
  • 26 юли 2021
  •  Коментарите са изключени за Просветният министър посочи при какъв вариант би останал начело на образованието и в следващия кабинет

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обяви в ефира на Нова телевизия, че би останал министър и в едно евентуално редовно правителство, но при положение че в него влезе и финансовият министър Асен Василев.

,,Много са важни приоритетите и с министър Василев имахме достатъчно време да си поговорим, за да разберем, че споделяме едни и същи идеи. Защото въпросът не е само до заплатите на учителите. Тук говорим за оценка на качеството, за извънкласни дейности, за закупуване на още устройства, за наемането на повече медиатори и всичко това изисква средства“, обясни проф. Денков.

На въпрос дали би било добра идея да се въведе образователен ценз за гласоподавателите просветният министър отчете, че би било хубаво тези, които гласуват, да имат достатъчно знания и отговорност при този избор.

Може би това е и едно от решенията да се спре купуването на гласове, допусна той.

Просветният министър изрази и надежда новата учебна година да започне присъствено, но поясни, че това ще зависи от нивата на ваксинация в страната.

,,Много се надявам да не преминем към дистанционно обучение още в самото начало на учебната година, но решаващият фактор ще бъдат нивата на ваксинация. Най-ощетени при дистанционното обучение са най-вече децата със специални образователни потребности и децата от по-бедните семейства и тези с нисък социален статус“, коментира министър Денков.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top