fbpx
Начало » Бакалавър » Просветният министър откри академичната година в УНСС

Просветният министър откри академичната година в УНСС

  • bobi
  • 18 сеп. 2023
  •  Коментарите са изключени за Просветният министър откри академичната година в УНСС

Искам да поздравя първокурсниците в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) за техния избор, защото УНСС има една изключително висока реализация на своите студенти – 98% от тях започват работа. Студентите, завършили професионалното направление „Икономика“ през последните пет години, започват с най-висока заплата в сравнение с другите университети – над 2100 лева. А за някои специалности заплатата достига до 4500 лева. Това заяви в словото си министърът на образованието и науката Галин Цоков на тържественото откриване на новата академична 2023/2024 учебна година в зала „Максима“ на УНСС. 

„Икономиката движи света и развитието на държавите, и тя е особено важна в условията на индустрия 5.0. Икономиката на знанието е важна в индустрията на високите технологии и на изкуствения интелект. Казвам ви това, за да ви поздравя с вашия избор, че сте избрали най-големия и най-рейтингов университет – УНСС, който е свързан с икономическите специалности и с професионалното направление „Икономика“, „Администрация и управление“, „Право“, „Политически науки“, „Информационни технологии“, каза министър Цоков.

Той отбеляза, че ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров е подчертал колко важно е в съвременното висше образование университетът да е иновативен, да търси нови решения и не само в областта на съответните професионални направления, по които подготвя студентите, а в областта на зелената енергия, в научните изследвания и в най-добрите научни публикации.

За това вашият избор е правилен и преди малко написах в „Златната книга“ на УНСС: „Пожелавам на най-големия и най-рейтингов икономически университет в България да съхрани добрите традиции в академичното обучение и да бъде водещият иноватор в промяната на българското висше образование в условията на индустрия 5.0“, каза образователният министър.

„Драги студенти, вие сте избрали университет, който не само ще ви подготви на високо ниво, не само ще ви даде любовта към знанието и науката, но ще ви отвори път за една много успешна реализация в живота. Нещо, което трябва да прави всеки съвременен университет и затова отново искам да поздравя и ректорското ръководство, и преподавателите на университета – тези над 500 водещи преподаватели в нашата страна, и вас, с откриването на новата учебна, академична година 2023/2024. На добър път и бъдете все така иновативни и всичко най-добро“, това пожеление отправи в словото си министър Галин Цоков.

Тържеството беше открито със слово на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Програмата по откриването на академичната учебна година на УНСС включва днес разнообразни събития.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top