fbpx
Начало » България » Промени във всички училища от новата учебна година

Промени във всички училища от новата учебна година

  • bobi
  • 23 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Промени във всички училища от новата учебна година

Министерството на образованието обяви новите промени за следващата учебна година, макар и да не са големи. Едно от най-важните изменения е, че предметът околен свят става Родинознание.

Друга промяна, е, че неждусрочната ваканция ще е само три дни, а противоепидемичната обстановка ще продължи през цялата следваща учебна година.

МОН отново потвърди, че учебната година ще стартира присъствено, като в момента се разработват правила за функциониране на системата в тази ситуация. Все още се коментира планът за превключване на учебния процес от присъстване към електронна среда за определен период от време.

По темата със спокойствието на децата – ще се прилага силна дезинфекция във всяко училища. Няма да се носят маски в сградата. При ръст на заболелите в училище ще се обявяват грипни ваканции за отделни училища и за отделни региони. Ситуацията ще бъде динамична.

За най-малките от началния етап на образование все още се обмислят варианти, защото за децата от първи до четвърти клас е почти невъзможно дистанционното обучение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top