fbpx
Начало » България » Пролетта всички ученици ще се върнат в клас

Пролетта всички ученици ще се върнат в клас

  • bobi
  • 02 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Пролетта всички ученици ще се върнат в клас

Напролет ще може да се говори за вариант всички ученици да се върнат в клас. Това заяви пред Btv образователният министър Красимир Вълчев.

„Желанието ни е да се възстанови по-бързо присъственото обучение на всички ученици“, заяви министърът. По думите му април-май масовата ваксинация на учителите ще е дала ефект и ситуацията в школата ще е по-спокойна. Около 23-24% от педагозите и непедагогическия персонал е пожелал да се имунизира.

„Няма антиваксърски настроения сред учителите, по-скоро има сдържаност“, смята Вълчев. Кампанията в столицата вече започна. 5000 учители, педагогически и непедагогически персонал в София са пожелали да си поставят ваксини срещу COVID-19.

Нулева учебна година няма да има, увери Вълчев. Към няма да се увеличава и нейната продължителност. В 313 школа част от децата обаче ще учат повече, защото декември не провеждаха учебни занятия в онлайн среда, а дейности по интереси. Министърът заяви още, че няма да прави предложение и следващата учебна година да стартира по-рано.

Матури ще се провеждат присъствено при спазването на всички мерки.

По отношение на връщането на студентите в аудиториите министърът обясни, че към момента са разрешени само изпитите и практиките, които не могат да се проведат дистанционно.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top