fbpx
Начало » България » Проект на нова Система от правила за прием в първи клас подготвят в Търговище

Проект на нова Система от правила за прием в първи клас подготвят в Търговище

  • bobi
  • 24 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Проект на нова Система от правила за прием в първи клас подготвят в Търговище

Проект на нова Система от правила и критерии за прием на ученици в първи клас в общинските училища е публикуван в сайта на Община Търговище. Новите текстове целят синхронизация с националната нормативна уредба и улесняване на училищата в организацията на дейностите по приема, съобщиха от общинския пресцентър.

Предложенията са изготвени на база мотивирано предложение, постъпило в местната администрация, от директорите на Първо СУ „Св. Седмочисленици“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ и Първо ОУ „Христо Ботев“.

Предвижда се срокът за подаване на заявления за участие в класирането да се определя ежегодно, със заповед на кмета, в срок до края на април. Директорите предлагат през 2021 г. кандидатстването да е в периода от 10 до 21 май.

В заявлението за участие в класирането ще фигурира и място за вписване на данни за братя и сестри до 12-годишна възраст, които са ученици в избраното училище. Основание за това, е че тези деца се приемат с предимство, съгласно текстовете на Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование.

Новата Система ще даде и възможност на училищата, при желание от тяхна страна, да разработят собствен електронен формуляр за кандидатстване онлайн.

Предложения по проекта се приемат до 14 април на e-mail: obshtina@targovishte.bg или в Центъра за административно обслужване на Общината.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top