fbpx
Начало » Бакалавър » Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на ВСУ са включени в каталог на ЕС за млади таланти

Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на ВСУ са включени в каталог на ЕС за млади таланти

  • bobi
  • 20 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Проекти на възпитаници на Архитектурния факултет на ВСУ са включени в каталог на ЕС за млади таланти

Проекти на студенти, завършили специалност „Архитектура“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, са участвали в престижното състезание на Европейския съюз за млади таланти в областта на архитектурата.

Проектите на Олга Голант и Ачилия Руфат са публикувани в каталога на състезанието, който представя творбите на участници от целия свят, съобщават от ВСУ.

Наградата „Young Talent Architecture Award“ е учредена през 2016 г. като част от отличието на Европейския съюз за съвременна архитектура „Мис ван дер Рое“. Тя подкрепя наскоро дипломирани архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти. Плод е на интереса към началния етап в творчеството на младите таланти и желанието те да бъдат подкрепяни при навлизането им в професионалния свят.

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет номинира проектите на две свои възпитанички.

Проектът на Олга Голант е за сграда на кметство „Младост“ в района на Цирковата площадка във Варна. Той бе отличен като най-добра дипломна работа от Териториалната организация на Научно-техническите съюзи. Ачилия Руфат е номинирана с проекта си „Тетрис“ – жилищна група със смесена функция в градска среда.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top