fbpx
Начало » България » Продължава да бъде трудна работата с електронната система на МОН

Продължава да бъде трудна работата с електронната система на МОН

  • bobi
  • 16 ное. 2022
  •  Коментарите са изключени за Продължава да бъде трудна работата с електронната система на МОН

Продължава да бъде трудна работата с електронната система на Министерството на образованието, алармираха училищни директори. Проблемите с платформата, в която се вписват всички данни за ученици, учители, отсъствия, часове, започнаха още през лятото и въпреки многобройните сигнали на директорите до МОН, недоволството сред директорската гилдия продължава и към момента.

Автор на системата е консорциумът „Национални системи“, в който влизат пет фирми, а за нея държавата даде 5,5 милиона лева.

Платформата на МОН, известна сред училищните директори като НЕИСПУО (Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование) работи вече 8-9 месеца във всички образователни институции в страната. Голяма част от затрудненията при работата с нея вече са решени. Все още обаче продължава да има неизчистени проблеми и грешки, които създават трудности при работата на директорите и училищните администратори.

Един от проблемите е подаването на информацията за отсъствията на учениците за предходния месец, обясни пред „Хоризонт“ Величка Таседжикова – директор на 70 ОУ „Св. Климент Охридски“ в София и секретар на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top