fbpx
Начало » България » Програма ще стимулира училищата да развиват екоинициативи

Програма ще стимулира училищата да развиват екоинициативи

  • bobi
  • 06 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за Програма ще стимулира училищата да развиват екоинициативи

Програмата „Екоучилища“ на българско движение „Син флаг“ и компания „Девин“ ще стимулира училищата да развиват екоинициативи. Тя се изпълнява под наслов „Влез в зеления кръг“ и е подкрепена от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на образованието и науката (МОН), предаде БТА.

Вече 50 училища са заявили желание да се включат в програмата, каза актрисата Гергана Стоянова, която е част от екипа ѝ. Те ще трябва да изпълнят седем стъпки, за да получат сертификат „екоучилище“. Онези, които успешно преминат през всички изисквания, ще бъдат надградени със „Зелен флаг“ – международно признат символ за отлични екологични показатели.

„Най-ценното за всички нас са децата и природата“, отбеляза заместник-министърът на екологията Ренета Колева, която поздрави организаторите на програмата.

По думите ѝ учители и ученици ще могат заедно, по интерактивен начин, да развиват екоидеите, като така развият и навици за опазването на природата. Според Колева децата ще могат да учат и възрастните. Личният пример е важен, посочи тя.

Децата са тези, които „събуждат“ понякога заспалите ни отговорности, каза заместник-министърът, като сподели, че нейната 4-годишна дъщеря вече има отношение към опазването на околната среда.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top