fbpx
Начало » България » Програма за ремонт на училища и детски градини за 70 млн. лева

Програма за ремонт на училища и детски градини за 70 млн. лева

  • bobi
  • 08 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Програма за ремонт на училища и детски градини за 70 млн. лева

Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини и училища за периода 2020-2022 г., с индикативен бюджет за 2020 г. до 70 милиона лева внася за разглеждане в Министерски съвет просветният министър Красимир Вълчев.

Целта на програмата е да финансира материалната база, която да гарантира здравословните и качествени условия на обучение в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

В допълнение програмата е насочена към изграждането нови, разширението и реконструкцията на съществуващи детски градини и училища, с което ще се намали недостигът на свободни места в тях и ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили четиригодишна възраст, както и предвиденото в нормативната уредба на дейностите в училищното образование, организиране на едносменен режим на учебния ден.

Резултатите се очакват да бъдат намаляването на недостига на места в детските градини, в т. ч. яслените групи; създаването на условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили четиригодишна възраст; увеличаването на броя на училищата, преминали на едносменен режим на обучение и поетапното създаване на организация на учебния ден на едносменен режим в училищата.

Средствата за финансиране на дейностите по програмата за следващите бюджетни години – 2021 г. и 2022 г., ще бъдат предвидени със Закона за държавния бюджет за съответната година, информира министър Вълчев

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top