fbpx
Начало » България » При 2 болни деца в клас целият минава на онлайн обучение от септември

При 2 болни деца в клас целият минава на онлайн обучение от септември

  • bobi
  • 03 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за При 2 болни деца в клас целият минава на онлайн обучение от септември

Учебната година ще стартира присъствено, но всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда. Условието е, ако има заразени деца в класа. Това заяви пред Нова тв министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министърът обеща училищата да са максимално дезинфекцирани.

Вълчев коментира и протестите срещу правителството.

Всеки един министър във всеки момент трябва да е готов да подаде оставка. Що се отнася до правителството, решението е на премиера. Всички министри можем да бъдем сменени, но той не може, без да се промени правителството. Много е лесно да се подаде оставка, но по-трудно е да се справим със ситуацията. Есента ще бъде трудна. Не знам как едно служебно правителство би се справило без парламент. Нито една от социалноикономическите мерки не може да бъде гласувана, нито бюджетът, нито промени в данъчните закони“, коментира министърът.

Ако има правителство, може да бъде гласувано увеличението на учителските заплати, но без такова – няма как. Нашето намерение засега е да довършим този ангажимент, както сме заявили – на 4 крачки. Вършим си работата. Запазваме си градивната нагласа. Има много неща, които трябва да свършим преди началото на учебната година и началото ѝ“, каза още министърът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top