fbpx
Начало » България » При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

  • bobi
  • 04 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за При какви мерки учениците ще влязат в училищата в Русе?

Нови мерки за предпазване от ковид в училищата влязоха в сила в Русе. В основно училище „Никола Обретенов“ ще се тестват над 350 деца.

„Учениците ще влизат от отделни входове, всяка паралелка учи на отделен етаж, взети са всички мерки за сигурността на децата. Тестването става от 8 без 15 до 8.00 часа, но понякога продължава до 8.15, това означава, че се губи учебно време, което е проблем. Тестовете се провеждат от учителите, които имат сертификат, помагат им родители доброволци и медицинска сестра, усъвършенства се начинът на провеждане на тестовете“, заяви в „Денят започва“ по БНТ директорът на училището Емил Тюлеков.

По думите му за следващата седмица тестовете са осигурени.

„Имаше положителни тестове при нас, но PCR доказа, че са отрицателни. Но имаше и обратния вариант – ученик беше с отрицателен тест при нас, но в същия ден семейството решава, че ще направи PCR и се оказва положителен. Каква е степента на надеждност на тези тестове е под въпрос, дано да отпаднат в близко бъдеще. Тестовете се провеждат веднъж седмично само в понеделник“, допълни Емил Тюлеков.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top